Recept Toasty Smokey Joe

'Ik zoek het perfecte brood om te roosteren'. Met deze opmerking kwam Jan-Kees Marcus van het onlangs geopende Marcus Roast & Toast bij Desemenzo. We ontwikkelden een desembrood waarbij zo min mogelijk korst verloren gaat. Jan-Kees maakt hiermee Toasty's (een tosti 3.0). Deze belegt hij met lokale ingrediënten als jonge kaas van De Goudsche Waegh, compote van vijgen, ambachtelijke beenham en rode kool. 

Jan-Kees deelt met liefde het recept van zijn Smokey Joe Toasty om te laten zien wat het resultaat is van de samenwerking tussen een kok en een bakker #samenwerkenannonu.

Ingrediënten

2 x snee desembrood (Van Dijk XL) 1,5 mm dikte
2 x plak jonge kaas
60 gram gerookte kipfilet
40 gram mango chutney
5 gram rode peper
25 ml (Marcus) Saus
75 gram Hoeksche Hoeve chips
75 gram zoetzure (Marcus) salade
Smeerbare roomboter

Bereidingswijze:

1:  Besmeer de buitenste zijde van beide sneetjes brood met een egaal dekkende laag smeerbare roomboter

2:  Besmeer de onderste snee desembrood met mango chutney, snijd de rode peper in kleine stukjes (verwijder de zaadjes) en plaats de rode peper bovenop de chutney (verdeel gelijkmatig)

3:  Snijd de gegrilde kipfilet met een scherp mes in dunne plakjes

4:  Plaats de 2 plakken jonge kaas en de gegrilde kipfilet, in de volgorde zoals hiernaast weergeven, bovenop de chutney met rode peper

5:  Plaats de bovenste snee desembrood met de boterzijde naar boven op het geheel

6:  Plaats de Club Toasty op de bakplaat (Marcus zelf plaatst hun Toasty Stamp  (zware stempel) op de Club Toasty)

7:  Bak de Club toasty gedurende +-1 minuut, draai de Club Toasty en bak nogmaals +- 1 minuut tot er een goudbruine, krokante korst ontstaat aan beide zijde

8:  Plaats de Club Toasty op een bakplaatje en bak gedurende +- 5 minuten in een voorverwarmde oven bij 200 graden.

9:  Snijd de Club Toasty in twee gelijke delen, plaats deze vervolgens op een houten plank en serveer met chips, zoetzure salade en je eigen favoriete saus (ter plekke is dat een Marcus Sauce en wordt de zoetzure salade in een weckpotje geserveerd)

Geniet!