OVER ONS

DIT ZIJN WIJ

Desem
Elk brood wat we maken begint bij onze eigen desemcultuur, een mengsel van meel en water. Door dit mengsel te laten fermenteren ontstaan melk- en azijnzuren. Dit zorgt voor een natuurlijke rijzing van het brood. Door de lange rijstijd worden vitaminen en mineralen beter opgenomen en ontstaat een voedzaam brood met veel geur en smaak.

Desembrood op eigen wijze
Het bakkersteam van Desemenzo bestaat uit gedreven bakkers die dagelijks vanuit drie bakkerijen in Nederland op eigen wijze desembrood bakken. De broden worden gemaakt van onze eigen desemcultuur en bewust geselecteerde grondstoffen.

Edwin Klaasen, heeft in 2007 desembrood onder de naam Desemenzo op de markt gebracht. Zijn enthousiasme en gevoel voor het bakkersvak werkten aanstekelijk. Edwin heeft al bij veel mensen het enthousiasme voor brood overgebracht.

Kennis, gevoel en tijd
Onze werkwijze bepaalt de signatuur van het brood. Het bakken van desembrood vraagt gevoel, kennis en tijd. Elk desemdeeg wordt door ons met de hand bewerkt. Wij geven het de tijd, want alleen dan kom je tot het mooiste brood.

 

Samenwerken met bakkers, chefs en leveranciers
Het is onze missie om respect voor brood te herwinnen. We gaan niet mee in hypes en trends maar we willen wel blijven vernieuwen en mensen blij maken met brood. Samenwerken vinden we daarbij heel belangrijk. Ontmoeten en verbinden! Met collega-bakkers, chef-koks, grossiers en leveranciers. We nodigen je graag uit in de bakkerij om te laten zien hoe we werken en samen tot mooie nieuwe producten te komen.

Frits de Witt

Patrick van der Meer

Johan de Witt

Edwin de Groot