Het verhaal van de Woeste Knoest

De Woeste Knoest is één van de eerste broden die Desemenzo op de markt bracht. Edwin Klaasen stond ermee in de finale van Smaakvol 2009 bij de Librije in Zwolle. Als bakker werd hij gekoppeld aan fooddesigner
Annelies Hermsen voor de Pressure Cooker-wedstrijd. Hun opdracht was om een zogenoemde herhalingsverkoop te bedenken. Het werd een hippe broodplank met slede waar alleen de Woeste Knoest op past, samen met twee cupjes voor beleg van Oil & Vinegar. Je kunt het idee van een herhalingsverkoop vergelijken met een Senseo-apparaat. Zonder pads geen koffie. Zonder Woeste Knoest heb je niks aan die broodslede. Het idee sloeg aan!

Ook stond Desemenzo met deze woeste bol op de eerste editie van Food Inspiration Day in Evoluon. En we kwamen ermee op de Food Valley in Ede. Dit desembrood was bij velen in beeld. Edwin was enorm trots. Vooral omdat hij de finale had gehaald met het visitekaartje van Desemenzo:
brood van pure ingrediënten, zonder toevoegingen, met veel karakter. Allemaal door goede procesbeheersing!

In de Woeste Knoest zit een beetgare roggekorrel die drie dagen voor het bakken is gefermenteerd. Dit geeft een licht mild zuurtje aan de smaak en dat is erg lekker bij gezouten roomboter.

Deze bol dankt zijn naam overigens aan één van Edwin's zonen - held Stijn. Hij vroeg Edwin of de bol woest gebakken was. Dat komt doordat de sluiting van het deeg openbarst in de oven. In zijn verbeelding was het een woeste knoest. Edwin vond het een mooie benaming. Bij elke Woeste Knoest denkt hij nu aan zijn held.

Thuis van genieten? Maak dan nu gebruik van de actie van online versplein ZTRDG waar de Woeste Knoest eind 2016 als meest populaire brood in hun top 10 stond. Om onze samenwerking te vieren, zetten we ons brood nog meer in het zonnetje. Plaats deze week (vanaf 17 januari 2017) een bestelling bij ZTRDG, gebruik de code "woesteknoest" en je ontvangt onze Woeste Knoest er gratis bij. Geniet!