De Mannen van Kaas kiezen voor Desemenzo

De Mannen van Kaas


De Mannen van Kaas kiezen Desemenzo
In hartje Amsterdam vind je 'Dutch Delicacy', de prachtige delicatessenzaak van de mannen van Kaas. Wij zijn trots dat de mannen van Kaas voor Desemenzo hebben gekozen. In de winkel in de Spuistraat is ons desembrood verkrijgbaar: 

Krentenmik
Opa en oma Klaasen waren gek op de originele krentenmik. Wij gaven er een eigen signatuur aan door een krentenmik te ontwikkelen op basis van onze eigen desemcultuur, boordevol krenten en roomboter. De broden worden gebakken in een koekblik. Het is een mooi gezicht als ze uit de oven komen. Heerlijk met een beetje roomboter, of met kaas natuurlijk. 

Woesteknoest
Een stoere desembol met een beetgare roggekorrel. Bakker Edwin Klaasen stond met dit brood in de finale van 'Smaakvol 2009' bij Restaurant de Librije***

Ciabatta Pesto Olijf
Het leven is verrukkelijk en dat bewijst dit brood. De combinatie van pesto en olijven maakt het tot een perfect borrelbrood! 

Spelt Zonnepit
Een speltkorrel heeft twee vezels, waardoor dit oergraan een sterke weerstand heeft en vaak onbespoten is gebleven. In spelt zitten meer eiwitten maar veel minder gluten dan in tarwe. Ons favoriete speltbrood is dit stevige broodje met zonnepitten. 

Vijgen Walnoot
Desembrood bereid met tarwe en rogge desem. Dit brood is enorm populair op evenementen waar Desemenzo komt. Het is ook echt verrukkelijk bij kaas. 

Meneer van Dijk blond
Dit desembrood met durumtarwe is vernoemd naar een markante ondernemer in Waalwijk, waar Edwin graag komt en waar ook ons brood verkrijgbaar is.

Margot
Onze nieuwste aanwinst! Vernoemd naar één van onze ambassadeurs. Zaden worden eerst drie dagen geweekt in onze eigen desemcultuur. Dan volgt een lang rijsproces met een nachtoverbrugging wat zorgt voor een rijke smaak en een spekkig kruim.