OVER DESEMENZO

DIT ZIJN WIJ

Edwin Klaasen, alias #Bakkertjezelf heeft in 2007 desembrood onder de naam Desemenzo op de markt gebracht. Zijn enthousiasme en gevoel voor het bakkersvak werken aanstekelijk. Edwin heeft al bij veel mensen het enthousiasme voor brood overgebracht.

Desem
Elk brood wat we maken begint bij onze eigen desemcultuur, een mengsel van meel en water. Door dit mengsel te laten fermenteren ontstaan melk- en azijnzuren. Dit zorgt voor een natuurlijke rijzing van het brood. Door de lange rijstijd worden vitaminen en mineralen beter opgenomen en ontstaat een voedzaam brood met veel geur en smaak.

Desembrood op eigen wijze
Het bakkersteam van Desemenzo bestaat uit gedreven bakkers die dagelijks vanuit drie bakkerijen in Nederland op eigen wijze desembrood bakken. De broden worden gemaakt van onze eigen desemcultuur en bewust geselecteerde grondstoffen.

Kennis, gevoel en tijd
Onze werkwijze bepaalt de signatuur van het brood. Het bakken van desembrood vraagt gevoel, kennis en tijd. Elk desemdeeg wordt door ons met de hand bewerkt. Wij geven het de tijd, want alleen dan kom je tot het mooiste brood.

Samenwerken met bakkers, chefs en leveranciers
Het is onze missie om respect voor brood te herwinnen. We gaan niet mee in hypes en trends maar we willen wel blijven vernieuwen en mensen blij maken met brood. Samenwerken vinden we daarbij heel belangrijk. Ontmoeten en verbinden! Met collega-bakkers, chef-koks, grossiers en leveranciers.

We nodigen je graag uit in de bakkerij om te laten zien hoe we werken en samen tot mooie nieuwe producten te komen.

OVER #BAKKERTJEZELF

Ik ben 14 jaar oud als ik als zaterdaghulp aan de bak ga bij Echte Bakker Zweers in Brummen. Geweldig vond ik het. En ik wist op dat moment: ik wil bakker worden. Nu heb ik alle facetten van het bakkersvak gezien. En nog elke dag ben ik trots dat ik bakker ben.

Om mijn visie op brood uit te dragen en mijn kennis te delen, werk ik graag op bijzondere locaties. Het geeft mij de gelegenheid om mensen te laten ondervinden hoe brood hoort te smaken. Ook geef ik met veel plezier workshops over brood bakken. Daarnaast geef ik gastlessen op verschillende koksopleidingen en schrijf ik als columnist voor verschillende culinaire magazines. In 2013 bracht ik het bakboek ‘Ik bak geweldig, jij trouwens ook’ uit.

Bij alles wat ik doe is mijn gedrevenheid te zien. Mijn gedrevenheid om ons mooie bakkersvak uit te dragen en om te blijven vernieuwen en mezelf te ontwikkelen. Daarom kies ik ervoor om elke dag opnieuw mensen te ontmoeten en te verbinden, samenwerkingen aan te gaan. Om elkaar over en weer te inspireren en om mijn boodschap en gevoel op anderen over te brengen.

Alles komt samen in dat ene woord: GEVOEL. Want met kennis en ervaring kom je als bakker weliswaar ver, maar bak je zonder gevoel en gedrevenheid, dan kom je nooit tot het perfecte brood.

Edwin Klaasen